Képeslapok Ausztriából

Postkarten von Österreich

Duna-korzó Bécsben

2015. augusztus 03. - ynda

A Duna itt kicsit több mindent foglal magába, mint Budapesten, ahol egyetlen ága mindenféle kacskaringózás nélkül átszeli a fővárost. A Dunának Bécsben 4 ága van, amiket az árvízvédelem oltárán alakítottak ki: az Alte Donau, ami a folyó eredeti medre, de ma már csak egy holtág; a Neue Donau, ami egy mesterségesen kialakított tiszta vizű állóvíz strandolásra és sportolásra; a Duna főága, amelyen a hajóforgalom halad; és a kanális, avagy csatorna, mely a belvároson keresztül kanyarog és sétahajóknak és szórakozóhelyeknek ad otthont.

A legizgalmasabb ezek közül talán a Duna főága, ami nagyon hasonlít a budapesti szakaszhoz, csak annyi a különbség, hogy nem a belvároson folyik keresztül, és hogy a város déli végén egy vízerőmű is épült rajta. Nagyon hangulatos a partján sétálgatni, mivel az összes nemzetközi folyami luxushajó itt állomásozik, míg az utasai a belvárosban bóklásznak. A parton kézen fogva romantikázás mellett nagyon megéri elsétálni déli irányba pár kilométert, itt ugyanis olyan érdekességek vannak, mint egy múzeumhajó, vagy mint egy csodaszép buddhista sztúpa.

img_20150630_184410.jpg

A kanális leginkább a fiatalok bulizóhelye, mind a két partján hippis szórakozóhelyek és beülők sora áll. Bár ez a rész nem a legszebb Bécs belvárosából, révén mind a két "rakpart" gazdagon "díszített" grafitikkel, egyedülálló hangulatához nem férhet kétség. :) Ráadásul a csatorna mellett, a Schwedenplatz-on található Bécs legjobb fagyizója is, az Eissalon Schwedenplatz!

img_20150710_184548.jpg

Jó kis napot lehet eltölteni a szintén árvízvédelmi célból létrehozott Donauinselen, ami a Neue Donau-t és a főágat választja el egymástól. Mi béreltünk egy biciklit, és 5 óra alatt végigbicikliztük a teljes hosszában oda és vissza. :) Eközben megnéztük a főágon épített erőművet, és azokat is, amik a Neue Donau-t rekesztik el egyféle állóvízzé. A szigeten megszámlálhatatlanul sokan bicikliznek, futnak és strandolnak, így a keleti part déli részén annyi pucér strandolót láttunk, hogy az egy konzervatív embernek pár évre bőven elég lenne... És akkor még nem tudtuk, hogy a sziget északi csücskén a nudista strandolózóna kezdődik majd elölről. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://postkartenvonosterreich.blog.hu/api/trackback/id/tr37675976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rövid G. atya 2015.08.04. 20:51:23

Szerettem volna Bécsben élni pár évig és fotózni, fotózni, fotózni...
Hát ebből már nem lesz semmi :(
süti beállítások módosítása